
Аґрус Карпати
КАРПАТИ
Сорт середнього строку достигання
Походження: Мліївський червоний х Сливовий
Автори: К.М. Копань, В.П. Копань, З.А. Шестопаль
До Державного реєстру сортів рослин внесений у 1995 році.
Рекомендований для вирощування в зоні Лісостепу.
Стійкий до американської борошнистої роси, антракнозу. Зимо- та посухостійкий.
Кущ середньої сили росту, середньорозлогий. Пагони пряморослі. Колючки одинарні та подвійні, розміщені косо вниз.
Урожайність: 20 т/га
Ягоди великі (5,4-7,8 г), округло-овальні, темно-червоного забарвлення, без опушення. М’якоть щільна, зеленувато-коричнева, десертного кисло-солодкого смаку (8,5 бала). Знімальна стиглість настає у третій декаді червня. Придатні до механізованого збирання. Використання універсальне. Транспортабельність висока.
У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 15,2, цукрів – 5,6, кислот – 2,3, а також вітаміну С – 31-38 мг/100 г сирої маси.