Порічки червоні Троїцька


ТРОЇЦЬКА

Сорт середнього строку достигання

Походження: Йонкер Ван Тетс х Алтайська рання

Автори: Копань В.П., Копань К.М.

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2001 році

Рекомендований для вирощування в зонах Лісостепу, Полісся, Степу

Зимо- та посухостійкий. Стійкий до грибних хвороб. Відзначається стабільною урожайністю.

Кущ середньрослий, компактний; гроно довге, виповнене

Ягоди великі, одномірні, середня маса – 0,9-1,3 г, інтенсивно-червоні, блискучі, щільні, з легким сухим відривом, приємного кисло-солодкого смаку (8,2 бала). Загальна дегустаційна оцінка – 8,3 бала

У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 11,5, органічних кислот – 2,61, цукрів – 8,29, пектинових речовин – 0,98; а також, мг/100г: вітаміну С – 42, поліфенольних сполук – 224

Сорт універсального призначення. Придатний для формування промислових насаджень за інтенсивними технологіями. Плоди мають добру транспортабельність.