Смородина Софіївська

Смородина Софіївська, сорт середнього строку достигання


СОФІЇВСЬКА

Сорт середнього строку достигання

Походження: Білоруська солодка х гібридна форма С106

Автори: К.М. Копань,  В.П. Копань

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2001 році.

Рекомендований для вирощування в зонах Степу, Лісостепу та Полісся.

Стійкий до грибних хвороб.

Кущ вище середнього розміру, напіврозлогий. Грона середньої довжини, щільні.

Урожайність: 21 т/га

Ягоди великі (1,7-3,6 г), одномірні, округло-овальні, чорні, блискучі, з сухим відривом. Шкірка міцна, еластична. М’якоть зеленувато-коричнева, помірно ароматна, десертного смаку (8,5 балів). Використання універсальне.

У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 13,9-15,3, цукрів – 9,8-10,2, кислот – 2,1-2,4, пектинових речовин – 1,5-1,7, а також, мг/100 г сирої маси: фенольних сполук – 342-451, вітаміну С – 218-242.

<< Назад