Аґрус Карпати
КАРПАТИ
Сорт середнього строку достигання
Походження: Мліївський червоний х Сливовий
Автори: К.М. Копань, В.П. Копань, З.А. Шестопал
До Державного реєстру сортів рослин внесений у 1995 році
Рекомендований для вирощування в зоні Лісостепу
Стійкий до американської борошнистої роси, антракнозу. Зимо- та посухостійкий.
Кущ середньої сили росту, середньо розлогий. Пагони пряморослі. Колючки одинарні та подвійні, розміщені косо вниз.
Ягоди великі (5,4-7,8 г), округло-овальні, темно-червоного забарвлення, без опушення. М’якоть щільна, зеленувато-коричнева, десертного кисло-солодкого смаку (8,5 бала).
Знімальна стиглість настає у третій декаді червня. Придатні до механізованого збирання. Використання універсальне. Транспортабельність висока
У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 15,2, цукрів – 5,6, кислот – 2,3; а також вітаміну С – 31-38 мг/100 г сирої маси.