Аґрус Карпати

Аґрус Карпати, сорт середнього строку достигання


КАРПАТИ

Сорт середнього строку достигання

Походження: Мліївський червоний х Сливовий

Автори: К.М. Копань, В.П. Копань, З.А. Шестопал

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 1995 році

Рекомендований для вирощування в зоні Лісостепу

Стійкий до американської  борошнистої роси, антракнозу. Зимо- та посухостійкий.

Кущ середньої сили росту, середньо розлогий. Пагони пряморослі. Колючки одинарні та подвійні, розміщені косо вниз.

Ягоди великі (5,4-7,8 г), округло-овальні, темно-червоного забарвлення, без опушення. М’якоть щільна, зеленувато-коричнева, десертного кисло-солодкого смаку (8,5 бала).

Знімальна стиглість настає у третій декаді червня. Придатні до механізованого збирання. Використання універсальне. Транспортабельність висока

У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 15,2, цукрів – 5,6, кислот – 2,3; а також вітаміну С – 31-38 мг/100 г сирої маси.

<< Назад