Черешня Китаївська чорна
КИТАЇВСЬКА ЧОРНА
Сорт середнього строку достигання
Походження: сіянці з суміші гібридного насіння
Автор: А.П. Родіонов, С.Х. Дука
До Державного реєстру сортів рослин внесений у 1962 році.
Рекомендований для вирощування в зонах Полісся і Лісостепу.
Зимостійкий.
Дерево сильноросле, з округлою загущеною кроною. В плодоношення вступає на 5-6 рік після садіння.
Плоди великі (5-7 г), округло-серцевидної форми. Шкірка щільна, темно-червона, майже чорна, блискуча. М’якоть темно-червона, щільна, м’ясиста, соковита, приємного винно-солодкого смаку (8 балів). Сік темно-червоний. Кісточка овальна, добре відокремлюється від м’якоті.
Знімальна стиглість настає у третій декаді червня. Транспортабельність висока. Використання універсальне.
У плодах міститься, %: цукрів – 12,0-18,0, кислот – 0,6-0,8.