Груша Стрийська

Груша Стрийська, пізньозимовий сорт


СТРИЙСЬКА

Пізньозимовий сорт

Походження: Бере Гарді х Парижанка

Автори: В.П. Копань, К.М.Копань

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 1999 році.

Рекомендований для вирощування в зонах Полісся та Лісостепу.

Стійкий до грибних та бактеріальних хвороб. Зимостійкий.

Дерево швидкоросле, утворює високу широкопірамідальну крону. Плодоносить переважно на коротких плодушках та шпорцях, інтенсивно закладаючи плодові бруньки на однорічних приростах. На насінневій підщепі вступає у плодоношення з 4-5-річного віку.

Плоди великі (270-300 г), одномірні, подовженогрушоподібної форми. Основне забарвлення сірувато-зелене, іноді з легким рожевим рум’янцем, у період достигання зеленувато-жовте. М’якоть кремова, соковита, з легким мигдальним ароматом, дуже солодкого смаку (8,0-8,2 бала).

Знімальна стиглість настає у жовтні, споживча – у січні–березні. В холодильній камері зі звичайною атмосферою плоди зберігаються до квітня.

У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 14,0, цукрів – 11,4, кислот – 0,2, пектинів – 1,0, а також  вітаміну С – 3,0 мг/100 г сирої маси.

<< Назад