Яблуня Едера

Яблуня Едера, зимовий сорт


ЕДЕРА

Зимовий сорт

Походження:  Рубін х Прісцилла

Автори: В.П.Копань, К.М.Копань, Л.Д.Болдижева

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2001 році.

Рекомендований для вирощування в зонах Полісся та Лісостепу.

Імунний до парші. Стійкий до борошнистої роси. Зимостійкий.

Дерево швидкоросле, з широкопірамідальною середньої густоти кроною. Тип плодоношення мішаний. На середньорослій підщепі вступає у плодоношення на 3-4 рік після садіння.

Плоди середні та великі (160-220 г), одномірні, ширококонічні, ребристі по всій висоті, зеленувато-жовті, з малиново-червоним розмитим рум’янцем на більшій частині поверхні. М’якоть кремова, дрібнозерниста, середньої щільності та соковитості, ароматна, гармонійного кисло-солодкого смаку (8,0-8,2 бала). Знімальна стиглість настає в кінці вересня, споживча – у січні. В холодильній камері зі звичайною атмосферою плоди зберігаються до середини квітня. Придатні для переробки на високоякісний сік.

У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 12,0-13,7, цукрів – 6,7-10,0, кислот – 0,4-0,7, пектинів – 0,4-1,2, а також вітаміну С – 4,8-7,9 мг/100 г сирої маси.

<< Назад