Яблуня Перлина Киева
ПЕРЛИНА КИЄВА
Зимовий сорт
Походження: Рубін х Прісцилла
Автори: В.П.Копань, К.М.Копань, Л.Д.Болдижева
До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2001 році.
Рекомендований для вирощування в зонах Полісся та Лісостепу.
Імунний до парші. Стійкий до борошнистої роси. Зимостійкий.
Дерево швидкоросле, досить велике, з широкопірамідальною кроною. Плодоносить на верхівках однорічних приростів, кільчатках. На середньорослій підщепі вступає у плодоношення на 3-4 рік після садіння.
Плоди середні та великі (160-225 г), одномірні, округло-конічні, з ребристою верхівкою, зеленувато-жовті, з яскравим бордово-червоним розмитим рум’янцем майже на всій поверхні. М’якоть зеленувато-кремова, дрібнозерниста, дуже щільна, соковита, кисло-солодкого смаку (7,5-7,8 бала). Знімальна стиглість настає у третій декаді вересня, споживча – на початку листопада. В холодильній камері зі звичайною атмосферою зберігаються до березня. Схильні до ураження низькотемпературним мокрим опіком. Придатні для переробки на високоякісний сік.
У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 11,7-13,1, цукрів – 9,0-10,2, кислот – 0,5-0,6, пектинів – 0,6-1,5, а також вітаміну С – 4,7-7,5 мг/100 г сирої маси.