Обліпиха адаптивна


АДАПТИВНА

Сорт середньо-пізнього строку достигання

Автори: І.В.Гриник, Т.З.Москалець, В.І.Москалець, В.В.Москалець

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2019 році

Рекомендований для вирощування в зонах Лісостепу та Полісся

Зимостійкість і стійкість до збудників хвороб (ендомікозу плодів) й пошкодження обліпиховою мухою 9 балів 

Кущ середньої сили росту

Середня маса 100 плодів 42 г. Соковитість плодів 77%, цукрово-кислотний індекс 1,4. Дегустаційна оцінка 6-7 балів. Транспортабельність висока (9 балів)

У плодах міститься, мг/100 г: вітаміну С – 78,5; каротину – 11,5, поліфенольних речовин – 316

Використання сорту: для формування промислових ресурсоощадних і інтенсивних садів з виробництва плодів для технічної переробки, так як плодова сировина характеризується підвищеним вмістом біологічно активних речовин та особливим ароматоутворюючим комплексом; високе антиоксидантне число сировини робить її придатною для виробництва напоїв оздоровчо-функціональної дії (плодово-ягідних соків, сиропів), а також плодово-ягідних сухих, десертних вин та бальзамів, на які в ІС НААН розроблені технологічні інструкції.

<< Назад