Обліпиха Особлива


ОСОБЛИВА

Сорт пізньо-середнього строку достигання

Автори: І.В.Гриник, Т.З.Москалець, В.І.Москалець, В.В.Москалець

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2019 році

Рекомендований для вирощування в зонах Лісостепу та Полісся

Зимостійкість і стійкість до збудників хвороб (фузаріозного в'янення та ендомікозу плодів) й пошкодження обліпиховою мухою – високі (9 балів)

Кущ слабкої сили росту. Рослини придатні для механізованого збору плодів

Середня маса 100 плодів 38-52 г. Соковитість плодів 68-73%. Транспортабельність висока (9 балів)

У плодах міститься: у %: сухих речовин – 24,7, органічних кислот – 3,9, загальних цукрів – 3,6; а також, мг/100 г: вітаміну С – 78,5, поліфенольних речовин – 379

Плодова сировина через підвищений вміст біологічно активних речовин та особливий ароматоутворюючий комплекс придатна для виробництва чаїв, плодово-ягідних сухих, десертних вин та бальзамів, на вироби яких ІС НААН розроблені технологічні інструкції

Сорт придатний для промислових ресурсоощадних і інтенсивних садів.

<< Назад