Порічки червоні Троїцька



ТРОЇЦЬКА

Сорт середньопізнього строку достигання

Походження:  Йонкер Ван Тетс х Алтайська рання

Автори: К.Н.Копань, В.П.Копань

Рекомендований для вирощування в зонах Лісостеп, Полісся, Степ

Зимо- та посухостійкий, стійкий до грибних хвороб, невибагливий до умов вирощування. Відзначається дуже високою, стабільною врожайністю,  відмінною товарністю ягід, високою транспортабельністю

Кущ середньорослий, слаборозлогий, компактний. Пагони середньої довжини, товсті, міцні, гнучкі. Китиці довгі, густі, добре виповнені, заповнюють весь простір куща

Ягоди великі, одномірні, середньою масою 0,9 г, більші - 1,3 г, інтенсивно-червоні, блискучі, щільні, з легким сухим відривом, достигають дружно, практично одночасно. Шкірочка тонка, але міцна, еластична. М'якоть інтенсивно-червона, приємного кисло-солодкого освіжаючого смаку

У плодах міститься: сухих речовин 11,5%, цукрів 8,2%, кислот 2,6%, вітаміну С  60,8 мг на 100 г сирої маси

Напрям використання: універсального призначення. Придатні для вживання у свіжому виді, заморозки, різних видів техпереробки: звичайних і концентрованих соків, виноматеріалів, високоякісного, щільного желе

Може використовуватися в кущовій і високоштамбовій культурі, для вирощування екологічно чистої продукції без застосування пестицидів, з повною механізацією всіх процесів, включаючи збір ягід