ПОРІЧКИ ЧЕРВОНІ Самбурська



САМБУРСЬКА

Сорт ранньосереднього строку достигання

Походження: Рондом х Алтайська рання

Автори: В.П.Копань, К.М.Копань

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2006 році

Рекомендований для вирощування в зонах Лісостепу та Полісся

Зимо- та посухостійкий. Стійкий до грибних хвороб

Кущ середньорослий, напіврозлогий; грона середньої довжини, добре виповнені 

Ягоди великі, одномірні, середня маса – 0,8-1,2 г, округлі, яскраво-червоні, кисло-солодкого смаку (8,2 бала), з шкіркою середньої товщини. Загальна дегустаційна оцінка – 8,7 бала

У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 10,8, органічних кислот – 2,26, цукрів – 8,23, пектинових речовин – 0,89; а також,  мг/100 г: вітаміну С – 43, поліфенольних сполук – 214

Сорт універсального призначення. Придатний для формування інтенсивних промислових насаджень з метою виробництва екологічно чистих плодів для переробної галузі та виготовлення дієтичних продуктів дитячого харчування. Плоди мають високу транспортабельність.