СМОРОДИНА ЧОРНИЙ ДЕСЕРТ
ЧОРНИЙ ДЕСЕРТ
Сорт середньо-пізнього строку достигання.
Автори: О.М.Ярещенко, Я.Ю.Терещенко, К.М. Копань, В.П. Копань.До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2022 році.
Рекомендований для вирощування в зонах Степу, Лісостепу та Полісся.
Зимо- та посухостійкість високі. Стійкий до найбільш шкодочинних хвороб. Придатний до механізованого збору врожаю.
Кущ високий, пряморослий. Грона середні, щільні.
Ягоди великі, середньою масою 2 г, більші – до 3,2 г,
одномірні, чудового десертного смаку, з високим вмістом фенольних сполук
й вітаміну С, з сухим відривом.
Використання універсальне. Транспортабельність висока.
Найбільш десертний сорт на ринку смородини. Перспективний для створення товарних насаджень для свіжого ринку з ручним чи механізованим збиранням врожаю, зокрема органічних.