СМОРОДИНА ЧОРНИЙ ДЕСЕРТ



ЧОРНИЙ ДЕСЕРТ

Сорт середньо-пізнього строку достигання.

Автори: О.М.ЯрещенкоЯ.Ю.Терещенко, К.М. Копань,  В.П. Копань.

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2022 році.

Рекомендований для вирощування в зонах Степу, Лісостепу та Полісся.

Зимо- та посухостійкість високі. Стійкий до найбільш шкодочинних хвороб. Придатний до механізованого збору врожаю. 

Кущ високий, пряморослий. Грона середні, щільні.

Ягоди великі, середньою масою 2 г, більші – до 3,2 г, одномірні, чудового десертного смаку, з високим вмістом фенольних сполук й вітаміну С, з сухим відривом.

Використання універсальне. Транспортабельність висока.

Найбільш десертний сорт на ринку смородини. Перспективний для створення товарних насаджень для свіжого ринку з ручним чи механізованим збиранням врожаю, зокрема органічних.


<< Назад