смородина дебют
ДЕБЮТ
Сорт середньо-пізнього строку достигання.
Автори: О.М.Ярещенко, Я.Ю.Терещенко, К.М. Копань, В.П. Копань.До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2022 році.
Рекомендований для вирощування в зонах Степу, Лісостепу та Полісся.
Має високу стійкість генеративних органів (бруньки, квіти) до пізньовесняних заморозків. Відносно стійкий до найбільш шкодочинних грибних хвороб. Високопродуктивний.
Кущ средньорослий, напіврозлогий, з дуже ефектними довгими гронами середньої щільності.
Ягоди
великі, середньою масою 1,9 г, більші – 3,0 г, одномірні, округлі, чорні,
з
сухим відривом. Шкірочка середньої товщини, міцна, М'якоть зеленувато-коричнева, кисло-солодкого смаку (7 балів). Достигають одночасно.
Використання універсальне. Транспортабельність висока.
У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 14,6, цукрів – 8,4, кислот – 2,4, пектинових речовин – 1,4, а також, мг/100 г сирої маси: фенольних сполук – 663, вітаміну С – 230.