Смородина Софіївська

Смородина Софіївська, сорт середнього строку достигання


СОФІЇВСЬКА

Сорт середнього строку достигання

Походження: Білоруська солодка х гібридна форма С106

Автори: К.М. Копань,  В.П. Копань

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2001 році.

Рекомендований для вирощування в зонах Степу, Лісостепу та Полісся.

Стійкий до грибних хвороб. Високостійкий до смородинної листкової галиці та кліща брунькового виноградного. Відзначається надзвичайно високою, стабільною врожайністю, посухостійкістю, невибагливістю до умов вирощування. Самоплідний.

Кущ вище середнього розміру, напіврозлогий. Пагони товсті, з укороченими міжвузлями, еластичні. Грона середньої довжини, щільні, густо розміщені на пагоні.

Урожайність: 21 т/га

Ягоди великі (1,7-3,6 г), одномірні, округло-овальні, чорні, блискучі, з сухим відривом. Шкірочка міцна, еластична. М’якоть зеленувато-коричнева, помірно ароматна, кисло-солодка, десертного смаку (8,5 балів). Дозрівають дружно, практично одночасно, не обсипаються.

Використання універсальне.

У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 13,9-15,3, цукрів – 9,8-10,2, кислот – 2,1-2,4, пектинових речовин – 1,5-1,7, а також, мг/100 г сирої маси: фенольних сполук – 342-451, вітаміну С – 218-242.

<< Назад