регіональна нарада з питань підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт

3 квітня  2015 р. Інститут садівництва НААН представив свою експозицію на регіональній нараді з питань підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році на базі ННЦ «Інститут землеробства НААН України» під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Я.В. Краснопольського.

У нараді взяли участь відповідальні працівники Мінагрополітики та НААН, заступники голів та директори департаментів агропромислового розвитку облдержадміністрацій, керівники регіональних центрів наукового забезпечення АПВ НААН України, керівники територіальних органів Держсільгоспінспекції, Держветфітослужби, обласних філій ДУ «Держтрунтоохорона», обласних представництв Аграрного фонду, Аграрного союзу, Асоціації фермерів та приватних землевласників, керівники підприємств, дистриб’ютори засобів захисту рослин, насіння, мінеральних добрив, представники засобів масової інформації – всього 100 осіб.

Це четверта та заключна кущова нарада, яку Мінагрополітики провело за участю керівників регіонів та представників аграрного бізнесу. «Впевнений, ми виконаємо ключове завдання — забезпечимо Україну хлібом. Обговоримо всі проблемні питання, щоб успішно завершити посів ранніх зернових та перейти до інших культур. Сьогоднішня зустріч — хороша нагода для обміну думками, висловлення пропозицій та побажань», — звернувся Ярослав Краснопольський до учасників наради.

Директор ІС НААН Ігор Гриник представляючи експозицію інституту відмітив вклад вчених закладу у відродження вітчизняного садівництва, зупинився на вагомих інноваційних розробках, а також наголосив про необхідність добудови біотехнологічного комплексу, який дасть змогу забезпечити садівництво України безвірусним садивним матеріалом плодових культур.

Учасники наради також обговорили питання наукового забезпечення весняно-польових робіт, організацію ведення насінництва, фітосанітарний стан озимих культур, а також заслухали доповіді директорів департаментів агропромислового розвитку Київської, Вінницької, Житомирської, Сумської, Черкаської та Чернігівської обласних державних адміністрацій.

<< Назад