Всеукраїнський день поля - 2014

Всеукраїнський день поля - 201412 червня Інститут садівництва НААН представив свою експозицію на Всеукраїнському дні поля 2014 на території Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л. Погорілого»

Офіційно відкрив захід Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка. У заході взяли участь відповідальні працівники Мінагрополітики, НААН України, керівники підвідомчих організацій, заступники голів облдержадміністрацій з питань АПК, директори Департаментів агропромислового розвитку облдержадміністрацій, керівники територіальних органів Держсільгоспінспекції, Аграрного фонду, Державної продовольчо-зернової корпорації.

Виконавчий директор ІС НААН Бублик Микола Олександрович представляючи експозицію інституту відмітив вклад вчених закладу у відродження вітчизняного садівництва, зупинився на вагомих інноваційних розробках, а також наголосив про необхідність добудови біотехнологічного комплексу, який дасть змогу забезпечити садівництво України безвірусним садивним матеріалом плодових культур.

В заході також були представлені експонати близько 80 організацій, серед яких 35 заводів-виробників та постачальників сільськогосподарської техніки, 9 науково-дослідних установ. В цілому на виставці було представлено понад 60 зразків новітньої сільськогосподарської техніки вітчизняного та іноземного виробництва.

Метою проведення Всеукраїнського дня поля є поширення новітніх техніко-технологічних рішень збирання врожаю та залучення сільгосптоваровиробників до широкого використання сучасних технологій, техніки та досягнень аграрної науки в агропромисловому комплексі України.

Учасники та відвідувачі Всеукраїнського дня поля ознайомилися з інноваційними розробками науково-дослідних установ та експозиціями сільськогосподарської техніки. Також мали змогу оглянути демонстраційні полігони впроваджень наукових розробок УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого та виставково-інноваційний полігон НААН України.

<< Назад