Яблуня Радогость

Яблуня Радогость, зимовий сорт


РАДОГОСТЬ

Зимовий сорт

Походження: Джонатан х Грінслівз

Автори: В.П.Копань, К.М.Копань

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 2000 році

Рекомендований для вирощування в зонах Полісся та Лісостепу.

Стійкість до парші висока, борошнистої роси – середня. Зимостійкий.

Дерево середньоросле, формує компактну овальну крону. Тип плодоношення мішаний. На середньорослій підщепі вступає у плодоношення на 3-4 рік після садіння.

Плоди середні (140-170 г), сплюснуто-конічні, зеленувато-жовті, з оранжево-червоним розмитим рум’янцем у штрихах майже на всій поверхні. При використанні препаратів, які містять мідь, покриваються оржавленою сіткою. М’якоть кремова, дрібнозерниста, щільна, соковита, ароматна, кисло-солодкого смаку (8,2-8,5 бала). Знімальна стиглість настає в кінці вересня, споживча – у листопаді–грудні. В холодильній камері зі звичайною атмосферою  плоди зберігаються до травня.

У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 12,2-16,1, цукрів – 7,6-12,5, кислот – 0,3-0,7, пектинів – 0,5-1,5, а також вітаміну С – 10,7-15,0 мг/100 г сирої маси.

<< Назад