смородина санюта



САНЮТА

Сорт середнього строку достигання

Походження:  гібридна форма (Юність х Зоя)  х Минай Шмирьов

Автори: К.М. Копань,  В.П. Копань

До Державного реєстру сортів рослин внесений у 1995 році.

Рекомендований для вирощування в зонах Лісостепу та Степу.

Невибагливий до умов вирощування. Має комплексну стійкість до грибних хвороб. Посухостійкий, з високою стабільною врожайністю. Самоплідний. Придатний для повної механізації вирощування й збирання врожаю, з обмеженим використанням фунгіцидів.

Кущ середньорослий, компактний, напіврозлогий. Пагони товсті, з укороченими міжвузлями. Китиці короткі, густо розміщені, 2-3 на рубець, від чого плодоносні пагони нагадують качан.

Ягоди  середньою масою 1,7-1,8 г, більші - 2,5-2,6 г, одномірні, опукло-еліптичні, чорні, блискучі, з сухим відривом. Шкірочка товста, але не груба, міцна, еластична. М'якоть зеленувато-коричнева, помірно ароматна, кисло-солодкого смаку. Дозрівають дружно, практично одночасно.

Використання універсальне.

У плодах міститься, %: сухих розчинних речовин – 13,98-15,06, цукрів – 8,92-9,48, кислот – 2,73-2,98, пектинових речовин – 1,75-1,89, а також вітаміну С 177,02-188,64 мг на 100 г сирої маси.


<< Назад