Про семінар 3 жовтня 2017

3 жовтня 2017 року на базі Інституту садівництва НААН відбувся науково-практичний семінар "Інтегровані програми контролю плодових і ягідних культур від шкідників, хвороб та екстремальних абіотичних чинників"

  

Організаторами семінару були Інститут садівництва НААН та Інститут захисту рослин НААН за підтримки Національної академії аграрних наук України та Міністерства аграрної політики та продовольства України. Захід зібрав більше сотні учасників – виробників садивного матеріалу, плодів, продукції переробки, фермерів, садівників-аматорів, фірм, які займаються засобами захисту рослин, добривами та ін. представників науково-дослідних установ, дослідних господарств та навчальних закладів.

   

З вітальним словом до учасників семінару звернулися віце-президент НААН академік  Гадзало Я.М., директор Інституту садівництва НААН академік Гриник І.В. та директор Інституту захисту рослин НААН член-кореспондент Борзих О. І.
Доповідачами були висвітлені актуальні питання захисту плодових і ягідних насаджень від шкідників, хвороб та екстремальних абіотичних чинників (весняні заморозки, град, посуха та ін.).
Акцентовано увагу на системах захисту від шкідників і хвороб для органічного садівництва; сортименті плодових і ягідних культур для органічних технологій вирощування; запобіганню згубній дії «кліматичних сюрпризів» на плодові культури; застосуванню ІТ-технологій для моделювання та прогнозу розвитку шкідників та хвороб; сертифікації виробників органічної продукції.

 

Свої експозиції  на заході представили ВАТ «Центр Біотехніка», ТОВ «Ай-Ті-Лінкс», ТОВ «Органік стандарт», ТОВ «Аріста ЛайфСайенс Україна», ТОВ НВП «Іригаційні системи», ТОВ «БТУ-Центр», ТОВ «Евкаліпт Р», асоціація Укрсадпром, журнали «Овочі і фрукти», «Овощеводство», «Садівництво по-українськи», «Плантатор», «Агроном», «Напитки. Технологии и инновации» & «Садоводство и виноградарство», «Агроексперт».

За конструктивну та оперативну роботу особлива подяка співорганізаторам семінару ТОВ «Сингента», ТОВ «Центр Біотехніка», ТОВ «Ай-Ті-Лінкс», ТОВ «Органік стандарт».
Ми вдячні за інформаційну підтримку журналам «Овочі і фрукти», «Овощеводство», «Садівництво по-українськи», «Плантатор», «Напитки. Технологии и инновации» & «Садоводство и виноградарство», «Агроексперт», «Agrone», веб-порталу www.fruit.org.ua.

<< Назад