регіональнА зустріч Рад молодих вчених



10 липня 2023 року голова Ради молодих вчених Інституту садівництва Надія Яремко та заступниця голови Юлія Телепенько взяли участь у регіональній зустрічі Рад молодих вчених м. Київ та Київської області.

Метою зустрічі було обговорення можливостей і викликів у діяльності рад молодих вчених та молодих вчених зокрема. Почесними гостями зустрічі були пан Єжи Душинський (колишній президент Польської Академії Наук (2015-2022), спеціальний радник президента ПАН з питань України) та пан Матеуш Бялас (директор Представництва ПАН у Києві).

Учасникам засідання представлено до ознайомлення основні проекти РМУ при МОН в період воєнного стану, обговорено актуальні питання, гострі проблеми становлення та професійного розвитку, що постають перед молодими науковцями. Запропоновано шляхи для їх подолання. Почесні гості розкрили специфіку роботи наукових установ Польщі, можливості підтримки наукових досліджень в Україні, а також висловили слова підтримки молодим вченим України в період війни.

За підсумками відвіданого заходу заплановано проведення засідання Ради молодих вчених Інституту садівництва для представлення науковій спільноті ІС НААН результатів зустрічі.