ЛАБОРАТОРІЯ ІННОВАЦІЙНИХ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ
Головні напрями досліджень:
-
теоретичні дослідження та експериментальне і практичне випробування способів створення нових вітчизняних, конкурентоспроможних продуктів харчування підвищеної біологічної цінності (фруктові напої, концентрати, сухі розчинні суміші, столові, в т.ч. іскристі, десертні, лікерні вина та ін.);
-
розробка наукових основ раціонального використання малопоширених в культурі рослин для приготування конкурентоспроможних продуктів харчування типу «Здоров’я», в т.ч. лікувально-профілактичного призначення (цілющі фруктові напої, нектари, безалкогольні бальзами, зокрема для дитячого харчування тощо);
-
розробка методичної та нормативно-технічної документації для плодопереробної галузі України.
Основні досягнення:
-
на основі проведених досліджень розроблено більше 100 сучасних технологій і рецептур продуктів оздоровчого призначення підвищеної біологічної цінності на базі лише натуральних, екологічно чистих компонентів: місцевої плодово-ягідної, пряно-ароматичної і лікарської рослинної сировини.
Розробки лабораторії удостоєні Державної премії України в галузі науки і техніки, нагороджені більше, ніж 100 золотими, срібними та бронзовими медалями і 7 найвищими нагородами – кубками Гран-Прі на міжнародних конкурсах і виставках.
Пропозиції виробництву:
-
впровадження технологій та рецептур у промислове виробництво на підприємствах безалкогольної, консервної, виноробної та лікеро-горілчаної галузей:
безалкогольна продукція:- фруктові напої і нектари на натуральній основі;
- цілющі фітобальзами;
- консерви для дитячого харчування «Пюре українські»;
- вина іскристі столові напівсухі та напівсолодкі;
- міцні і десертні сортові плодово-ягідні вина;
- вина сортові лікерні з рідкісних і малопоширених в культурі рослин;
- винні лікерні коктейлі і нектари;
- медові вина та напої;
алкогольна продукція:
-
послуги з розробки нормативно-технічної документації, бізнес-планів та технічних завдань на проектування плодопереробних підприємств;
-
сучасна нормативно-технічна документація для промислових підприємств безалкогольної, консервної, виноробної та лікеро-горілчаної галузей.
Для довідок: www.vino-napitki.com.ua, e-mail: amlitovchenko@ukr.net
моб. (067) 704 96 57 - Литовченко Олександр Михайлович, зав.лабор., доктор техн.наук, професор
моб. (067) 704 96 57 - Литовченко Олександр Михайлович, зав.лабор., доктор техн.наук, професор